Basiscursus Technische Varia

Deze eendaagse cursus is een vereiste voor inschrijving als NIVRE Register-Expert in het register van de branche Aansprakelijkheid/Technische Varia. Ook de NIVRE Register-Expert die zijn/haar kennis op dit gebied wil bijschaven, kan deelnemen aan deze cursus.

De cursus is opgebouwd uit een theoretisch-, casus- en discussieblok. Hierin komen verschillende producten aan bod en worden er verbanden gelegd met andere verzekeringen. Voorts wordt er aandacht besteed aan de wijze van rapporteren.

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld

- CAR-/Montageverzekeringen- Computerverzekeringen- Machineschadeverzekeringen- Begrip Materiële Schade- Schadevergoeding Materiële schade/Reparatiekosten- Bijzondere uitsluitingen- Verschillen tussen CAR- en montagepolissen- Diverse CAR secties- De bedrijfsschade voortvloeiend uit machineschade- Geïntegreerde all-risk verzekeringen voor de energiesector (constructie, brand, machineschade en bedrijfsschade)- Inzichten in de markt- De wijze en opbouw van rapportage- Overlap van brandverzekeringen en andere verzekeringen

De cursus wordt afgesloten met een examen.

Docenten:

  • Hans Pels Rijcken, Sluiter Technische Verzekeringen bij Rabo Assurantie Makelaardij
  • Rogier Seinstra, Head of Corporate Insurance bij Rabobank B.V.

Cursuskosten voor 2023 : EUR 225,--, excl. BTW, incl. lunch

Aanmelden voor de cursus: bij het secretariaat van het NIVRE (e-mailen aan: nivre@nivre.nl).

De cursus wordt gegeven wanneer er voldoende deelnemers zijn.