Specialisme Zwaar Materieel & Techniek (niet verplicht)

Als NIVRE Register-Expert in de branche Motorvoertuigen ben je de onafhankelijke partij die kan worden ingeschakeld voor het vaststellen van de omvang en de oorzaak van de schade, van bijvoorbeeld Zwaar Materieel & Techniek.

Voor inschrijving in het register met dit (aanvullende) specialisme zijn de volgende voorwaarden en examens van toepassing:

De aanvrager staat ingeschreven als NIVRE Register-Expert in de branche Motorvoertuigen.

Theorie-examen Zwaar Materieel & Techniek Dit examen sluit aan op het kennisniveau van de expert Zwaar Materieel & Techniek.  

Het theorie examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen. Na inschrijving kan er een proefexamen worden gedaan, om zo een goed gevoel te krijgen bij de digitale omgeving en de vraagstelling.

Informatie en inschrijven  Voor meer informatie en inschrijven klik hier Examens tot NIVRE Register-Experts motorvoertuigen | Innovam.

Examen diagnose mechanisch 
Dit (fysieke) examen bestaat uit metingen aan motoronderdelen en uit een visuele controle aan motoronderdelen.

  • Klik hier voor uitgebreide informatie over deze onderdelen.

Informatie en inschrijven Voor meer informatie en inschrijven: https://www.ibki.nl/overige/technisch-specialist-bedrijfsautos-mechanisch-nivre/

TrainingDit is een examen op MBO niveau 4. Voor deelname aan dit examen wordt geen specifieke vooropleiding verplicht gesteld, maar kan wel handig zijn. De training Motorcomponenten meten (Bedrijfsauto) sluit goed aan op dit examen. Voor meer informatie en inschrijven: Motorcomponenten meten bij trucks