NIVRE waarschuwt voor misbruik

15-11-2019 14:19

Het feit dat het NIVRE-keurmerk garant staat voor kwaliteit is een voordeel en een nadeel.

NIVRE waarschuwt voor misbruik

De NIVRE-registratie en de bijbehorende titel is al jaren een symbool van kwaliteit en kennis. ‘’Kwaliteit in de schade-expertise’’, is dan ook de slogan. Ook staat de registratie voor een keurmerk voor de schade-expert. NIVRE Register-Experts kunnen niet zomaar even hun registratie behalen. Er worden strenge eisen gesteld en de expert moet aan een groot aantal criteria voldoen om ingeschreven te kunnen worden. Deze eisen hebben vooral te maken met dingen als vakkennis, ervaring en ethiek. Hierbij wordt vooral gekeken naar opleidingen, of de betreffende persoon minimaal 3 jaar ervaring heeft in het vak en naar gedrag (VOG).

Er staan op dit moment zo’n 1800 schadeprofessionals ingeschreven in het register. Zij hebben allemaal hun titel “NIVRE-re’’ verdiend door hard te werken en aan alle eisen te voldoen. Maar, dat betekent niet dat er verder niks meer gedaan hoeft te worden. Alle ingeschrevenen dienen hun kennis up-to-date te houden. Dit doen ze door middel van een uitgebreid programma voor permanente educatie. Het volgen van dit programma zorgt ervoor dat de NIVRE-experts hun kennis kunnen onderhouden en dat de verzekeraars en klanten kunnen blijven vertrouwen op hun kwaliteit.

Het feit dat het NIVRE-keurmerk zo garant staat voor kwaliteit is zowel een voordeel als een nadeel. Hij kan namelijk ook misbruikt worden, en dit gebeurt steeds vaker. Sommige schade-experts die niet of niet meer staan ingeschreven in het NIVRE register doen zich voor als NIVRE Register-Expert en maken soms zelfs gebruik van het officiële logo. Om deze reden wil NIVRE graag waarschuwen voor dit feit en iedereen aanbevelen om te allen tijde vooraf de website te raadplegen. (https://www.nivre.nl/het-register/toon-register/) Voor meer actueel nieuws, volg onze LinkedIn pagina: https://nl.linkedin.com/company/nivre