NIVRE-seminar ‘’Geur en smaak’’ viel in de smaak

5-2-2020 13:52

Je zou kunnen zeggen dat de zintuigen vensters zijn naar de wereld om ons heen. De werking van zintuigen zijn natuurlijk van groot belang voor de mens, maar zintuigen zijn niet doorslaggevend. Dit komt aan op de interpretatie van het product dat waargenomen wordt.

Tijdens het seminar ‘’Geur en smaak’’ op donderdag 30 januari werden 51 deelnemers meegenomen in de wereld van de zintuigen, waarbij smaak en geur centraal stonden. Er werd ingegaan op de toepassingen hiervan en het onderzoek ernaar.

Bob Cramwinckel gaf met zijn presentatie ‘’De dynamische wereld van smaak’’ een blik op de diverse aspecten van smaak en Wim Vaessen gaf nieuwe informatie over het onderzoek naar geuren en smaken in zijn presentatie “Hoe subjectieve waarnemingen over geur en smaak te objectiveren?”.

De deelnemers waren weer erg enthousiast!