NIVRE organiseert op 27 oktober a.s. webinar ‘Grondwaterschade’’

22-10-2020 15:05

Op dinsdag 27 oktober a.s. wordt voor de NIVRE-experts het Webinar ‘Grondwaterschade’ gehouden.  Een zeer actueel onderwerp in de media zoals het TV-programma ‘De Monitor’ van afgelopen maandag 19 oktober, waarin onder meer de plannen voor een funderingslabel bekend werd gemaakt.

In een toelichting op het thema schrijft NIVRE: “Toenemende droogte leidt tot verzakkingen en schade aan gebouwen. Deze problematiek is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daarmee komen vragen naar boven als: Wat gebeurt er nu precies met die grondwaterstanden? Wat is de invloed op funderingen? Welke schades zijn dan zichtbaar? Hoe zijn die te herstellen? Zijn verzakkingen te voorkomen? En, wie is verantwoordelijk en aansprakelijk voor dergelijke schades? Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) neemt de deelnemers ons in dit online webinar mee in de wereld van dalende grondwaterstanden en problemen met funderingen..”

Het KCAF levert twee gastsprekers: Don Zandbergen zal in de presentatie ingaan op de nieuwste tools om funderingsinformatie te verkrijgen voor risico-informatie en  Mark Born  zal in de presentatie ingaan op schade door funderingsproblematiek, funderingsonderzoek en -herstel en verantwoordelijkheden voor schade.