Kies branche:

Groei NIVRE-Register in eerste helft van 2017

11-7-2017 12:34

Sneller dan verwacht ziet het NIVRE het aantal registraties sneller stijgen dan voorgaande jaren. In het algemeen was de mening dat verschillende ontwikkelingen in de markt van invloed zouden zijn op het aantal registraties bij het NIVRE. Inmiddels blijkt dat er steeds meer behoefte is aan gekwalificeerde schade-experts.

Per 1 juli dit jaar telde het NIVRE-Register in totaal 1.745 inschrijvingen, 60 meer dan eind vorig jaar. Tussen begin januari en eind juni konden 74 schade-, fraude- en risicoprofessionals als Register-Expert worden ingeschreven, onder wie 14 kandidaat Register-Experts.
Daar staat tegenover dat 14 personen, onder wie twee kandidaat Register Experts, werden uitgeschreven, op één na (geen verplichte BAV-verzekering) allemaal omdat zij om verschillende redenen inmiddels niet meer als expert werkzaam zijn.

De Kamer, die de belangen behartigt van de werkgevers, telt nu 45 organisaties. Bij het platform Zelfstandig Ondernemers dat binnen de Kamer in 2016 is opengesteld zijn inmiddels 21 zelfstandig ondernemers aangesloten.