Kies branche:

In het kort een van onze NIVRE bijeenkomsten branche Brand

7-12-2017 12:46

Op 15 november jl. was het NIVRE te gast bij het Amsterdams Venduhuis de Eland en de Zon in Diemen.

Een bijzondere en voor de meeste gasten geen alledaagse omgeving. Het Veilinghuis, volledig gevuld met bijzondere kavels was klaar voor de kijkdagen van 16 t/m 19 november jl. en de grootste veiling van het jaar van 19 t/m 27 november jl. Een ambiance van pracht en praal; huiskamertjes met lange tafels gedekt met serviezen uit grootmoeders tijd, wanden gedecoreerd met bijzondere klokken en schilderijen. Vitrinekasten gevuld met zilver en juwelen. In deze karakteristieke omgeving gaf veilingmeester Nick Landwaard een levendige presentatie over het wel en wee van het veilingleven van Venduhuis de Eland en de Zon. Terwijl de ene groep werd rondgeleid in het veilinghuis, kregen de overige groepen uitleg van drie restauratoren over het restaureren van tapijten, schilderijen en meubels. Gastspreker taxateur Hidde Kuiper kreeg vervolgens podium om in het kort iets te vertellen over Chinees porselein en aardewerk. Tenslotte werd de bijeenkomst afgesloten met een toets van het NIVRE en een goed verzorgde netwerkborrel door Mark’s party & catering.