Kies branche:

Zomerboodschap van de voorzitter

17-7-2018 09:45

Met de zomervakantie voor velen van u nog in het vooruitzicht, terwijl deze voor anderen reeds is begonnen, wil ik toch nog enige woorden van reflectie tot u richten.

De zomer van 2018 gaat de geschiedenis in als een van de droogste sinds tijden, in een jaar met vele gedaanten: forse sneeuwval, zware stormen met hier en daar orkaankracht, slagregens en aardbevingen in Groningen. Vergeet daarnaast niet de nodige grote branden, dit alles vraagt van u als deskundige om een constante inzet. 
Niet altijd ondervinden wij dankbaarheid na het afwikkelen van een schade, de inzet van experts, die vaak op onregelmatige tijden worden opgeroepen, heeft ook een negatieve kant, die hier en daar zijn tol vergt. 
De lange werkdagen tijdens evenementen als een storm leiden af en toe tot uitval, wanneer de druk even te groot wordt. Maar niet alleen de werkdruk leidt tot uitval, denk ook eens aan experts die betrokken zijn bij branden waarbij slachtoffers zijn gevallen of aan experts die zelfs worden bedreigd tijdens het uitvoeren van hun werk, ook zij kunnen hun vak hierdoor soms tijdelijk of langer niet uitvoeren.
Gelukkig zijn dit uitzonderingen, maar met de zomervakanties voor de deur is het goed om ook eens stil te staan bij datgene wat we vaak niet zien, het is er immers wél, zij het vaak verborgen. 
Los van dit leed is er ook de trots, de drive en de passie, die de NIVRE-deskundigen dagelijks aan de dag leggen om elke zaak tot een goed einde te brengen. 
We hebben als NIVRE het huis op orde. De inzet in Groningen draagt bij aan de waarde die het Nivre creëert voor de NIVRE-experts, de Kamer en niet vergeten voor de aangesloten bureaus, die door dit project de kans hebben om verbinding te vinden bij elkaar in plaats van de onderlinge tegenstellingen te zoeken.

Laten we allemaal een momentje in de zomervakantie gebruiken om over al deze zaken na te denken. En laten we dan ook gelijk nadenken over de uitdagingen die er altijd zullen zijn, zoals verjonging, permanente educatie en innovatie en deel uw ideeën met ons. Wie weet tot welke goede oplossingen we samen kunnen komen. 

Vergeet verder niet te genieten van uw naasten, die vaak ook offers moeten brengen door uw vaak onregelmatige werktijden. Genoeg reflectie nu, ik wens u allen een hele fijne zomervakantie!

Met vriendelijke groet, 
George Oostrom, voorzitter