Kies branche:

Brancheprogramma ATV, Agrarisch, MB&I

15-4-2019 11:46

De volgende stap

LinkedIn heeft de hoogste participatiegraad ter wereld en miljoenen gebruikers in Nederland. Het is daarom dé social media tool als het aankomt op je carrière en de sales en marketing van je organisatie. In zijn presentatie over dit onderwerp nam Linkedin-adept Elton Backx  de deelnemers in zijn presentatie mee in dit online platform en belichtte punten als online ontmoetingen en social selling.

Op die manier gaf hij hen als het ware een verkorte cursus LinkedIn-gebruik; voorts gebruikte hij in zijn verhaal enkele voorbeelden uit de branche. Ook besteedde hij aandacht aan de Human Resource-kant die LinkedIn biedt voor het maken van een eventuele carrièrestap met adviezen hoe je ervoor zorgt dat je profiel er professioneel uitziet. Alle aanwezigen krijgen een hand-out nagestuurd met tips en trucs over LinkedIn ‘De tool voor het vinden van nieuwe opdrachten en leadgeneratie’.  

Workshops
Na de pauze konden de deelnemers aan deze branchebijeenkomst kiezen uit deelname aan één van de vier workshops. Voor de agrarische doelgroep hield Minke van Wingerden de workshop ‘Floating farm’ en de in techniek geïnteresseerde aanwezigen de workshop ‘Innovatieve technieken voor het repareren van leidingen’, die werd gegeven door Stephan Hamers. Hij heeft robots en geavanceerde apparatuur ontwikkeld waarmee (riool)leidingen van binnenuit gerepareerd kunnen worden, een innovatieve techniek die behalve kostenbesparingen door het achterwege blijven van graafwerkzaamheden ook inmiddels goede resultaten heeft opgeleverd.

De groep AVB-deelnemers heeft de workshop ‘Brandgevaarlijke werkzaamheden op platte daken’ gevolgd, die werd gegeven door Olaf Zwijnenberg van V&A Advocaten en Peter Hoekstra van EMN. Zij gaven de deelnemers een update met de laatste actuele jurisprudentie. De workshop ‘De nieuwe SBR richtlijn A’ voor de groep Monitoring Bouw&Infra werd gegeven door Carel Ostendorf van Cauberg Huygen.

Eerder op de middag stelde branchevoorzitter Jeroen van de Mortel in zijn welkomstwoord het nieuwe branchebestuur voor, dat benaderbaar, laagdrempelig en zichtbaar voor de achterban moet zijn. Voorts lichtte hij aan de hand van de drie pijlers ‘Verbinden - Verjongen – Kwaliteitsborging’ de plannen voor de komende jaren toe. “We willen tussen de achterban staan en goed luisteren naar hun wensen en hier de bijeenkomsten op afstemmen”, aldus de branchebestuursvoorzitter, die tevreden terugkijkt op de Rendez-Vousbijeenkomst: “Een fantastische middag in een toplocatie, die past bij het NIVRE met vele ruimtes waar iedereen zijn weg weet te vinden. Complimenten aan de NIVRE-organisatie.”