Michel Kool mist het live contact

6-5-2020 11:58

Michel Kool begon in 2000 nadat hij zijn studie Bank & Verzekeringswezen had afgerond met zijn eindstage in de postkamer. Niet lang daarna ging hij over naar de afdeling intake & planning en in 2005 ging hij als expert aan de slag. In 2012 maakte Michel de stap naar tele-expert / teamleider tele-expertise. Tegenwoordig is hij operationeel verantwoordelijk voor de afdeling Tele-expertise bij Sedgwick. Al is de typische werkdag per expert verschillend, zit Michel vaak op kantoor waar hij schades behandeld en jonge experts opleidt. Maar hoe doet hij dit in deze tijd van crisis? Michel neemt ons mee in de uitdagingen in deze crisistijd.

Wat Michel het meeste mist in deze tijden, is het persoonlijke contact met zijn collega's, maar ook met de externe partijen. Natuurlijk is er nog steeds contact, maar toch is het anders dan normaal. Videobellen is lang niet zo persoonlijk en minder gezellig dan met je collega's een schade bespreken aan een bureau of de kantinetafel.

Dit is eveneens ook het leukste deel van het werk voor Michel. Contact met allerlei verschillende mensen. ''Één van mijn drijfveren als expert is het contact met een klant. En dat kan een verzekeraar, makelaar, verzekerde en natuurlijk de experts zijn. Dat contact is gewoon echt heel machinaal momenteel.'', vertelt Michel.

Michel was er tot voor kort nog van overtuigd dat er veel zou gaan veranderen in het vakgebied tijdens en na de crisisperiode. Maar, er zijn toch ook signalen van de klanten die graag terug willen naar de tijd voor de crisis

Er is volgens Michel ook een verschil te zien in de tele-expertise opdrachten. Veel mensen zijn thuis en dus bereikbaar. Maar er is ook een verschuiving in de soorten schades.

''Wij zien nu bijvoorbeeld minder inbraken en waterschades, omdat mensen dat nu eerder opmerken. We zien ook minder inbraken, maar die lijken plaats te maken voor woningovervallen. Een inbraak is voor een verzekerde heel erg, maar een overval heeft natuurlijk nog veel meer impact. Door minder auto's op de weg zijn er ook minder aanrijdingen, dat wij weer terugzien in het aantal aanrijdingsschades.''

Michel zou tegen iedereen in deze crisistijden willen zeggen: ''Blijf contact zoeken met elkaar. Zoek elkaar op per telefoon, via Whatsapp, Teams, wat dan ook! Blijf elkaar opzoeken.,. Communicatie is de sleutel tot alles, zeker tot succes.''