NIVRE Start

NIVRE Start is gericht op de verbinding tussen nieuw talent in de expertise en het NIVRE.

NIVRE Start heeft een bestuur dat bestaat uit zeven vertegenwoordigers, werkzaam in verschillende branches:

Maarten Schaap - Aansprakelijkheid-Technische Varia
Jasper Simons - Agrarisch
Chris Schuitemaker – Transport-goederen
Marieke Roth - Personenschade
Teun Verhoeven - Motorvoertuigen

De speerpunten van NIVRE Start zijn: het beroep van NIVRE schade-expert onder de aandacht brengen bij aankomend talent en meer bekendheid geven aan het NIVRE-label.   

Het bestuur van NIVRE Start is eveneens in nauw contact met beginnende experts die bij het NIVRE ingeschreven staan als NIVRE-aspirant. Voor deze groep organiseert NIVRE Start regelmatig bijeenkomsten.

NIVRE-aspirant

Voor schade-experts is het mogelijk om zich te laten registreren als NIVRE-aspirant. In de periode van een Aspirant-registratie kan de expert kennis maken met het NIVRE en met andere NIVRE-experts door deelname aan NIVRE bijeenkomsten. 
De schade-expert volgt in deze periode de basisopleidingen om als Kandidaat- of als NIVRE-expert ingeschreven te kunnen worden. 

Wat zijn de voorwaarden:

  • Je bent als schade-expert werkzaam bij een expertisebureau en/of expertisedienst;
  • Je bent voornemens de basisopleidingen voor de NIVRE-registratie te volgen.

Registratie als aspirant kan voor een periode van maximaal drie jaar. Aspiranten, werkzaam bij een expertise-organisatie of expertisedienst, aangesloten bij de Kamer van het NIVRE, komen in aanmerking voor de Regeling Tegemoetkoming in opleidingskosten. 

Als NIVRE-aspirant wordt je uitgenodigd voor alle bijeenkomsten die het NIVRE organiseert. Ook ontvang je toegang tot de digitale werkomgeving van het NIVRE.

Aanvraagformulier registratie NIVRE-aspirant

Nieuwe NIVRE basisopleiding

Vanaf 1 novermber 2023 is er een wijziging in de inschrijvingseisen. Het oude curriculum dat bestaat uit meerdere losse opleidingen wordt vervangen voor een nieuw ontwikkelde basisopleiding.
Lees HIER alles over de NIVRE Basisopleiding.