Limburg

21-7-2021 15:21

Met de windval van Leersum nog op het netvlies en in gedachte, is de volgende natuurramp in nog geen 2 maanden tijd alweer een feit. Limburg is voor de derde maal in drie decennia getroffen door de hoge waterstanden in de rivieren veroorzaakt door noodweer met grote hoeveelheden regenwater.

Daar waar de berichtgeving in de jaren negentig beduidend minder was, door de toen pas recente opkomst van internet, staat er nu al snel een grote hoeveelheid aan foto’s, filmpjes en luchtbeelden op internet. Het kolkende water door de straten geeft duidelijk aan hoe verwoestend water kan zijn.

Beelden van naar huis terugkerende bewoners van dorpen die door het water overvallen waren, zijn ontluisterend. Tot aan de middel wadend door het water, kijkend wat er nog te redden valt van het drijvende huisraad. De situatie bij onze buurlanden, die ook nog een ongelooflijke hoeveelheid extra menselijk leed hebben, is schrijnend.

Het water zakt weer, maar op sommige plekken in Limburg en Brabant is men nog steeds alert. Meldingen over de schades zijn er al in grote getalen. Verzekeraars zullen hun handen vol hebben..

In dit alles wordt de verzekeraar als wel het slachtoffer van deze ramp ondersteunt door onze NIVRE experts, die objectief, transparant, snel en deskundig de schade opmeten

Ondertussen staat de zon weer hoog aan de hemel en lijkt het alsof er niets gebeurd is de afgelopen dagen. Natuurrampen zullen bij ons leven gaan horen en overkomt het ons, dan staat in ieder geval de NIVRE Expert weer klaar.

- Susan Mogony, Directeur