NIVRE wil lerend effect bereiken

18-7-2022 14:38

Het NIVRE Is ooit opgericht om de kwaliteit van het beroep schade-experts op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.
Daarnaast bewaakt het NIVRE de objectiviteit en integriteit van de beroepsgroep. Al vanaf de start van het NIVRE hebben Register-Experts zich namelijk te houden aan strenge eisen van opleiding en gedrag. Houden zij zich daar niet aan, dan riskeren zij mogelijk zelfs uitschrijving uit het Register.

Register-Experts zijn dan ook, door bij het NIVRE ingeschreven te zijn, de enige schade-experts die zich vrijwillig aan het tuchtrecht onderwerpen en als zodanig getoetst kunnen worden op gedrag.
Klachten over Register-Experts werden tot nu toe behandeld door het Tuchtcollege. Dat gaat veranderen. Vanaf september 2022 zal er namelijk een onafhankelijk klachteninstituut worden aangesteld als vervanging van het tot dan functionerende Tuchtcollege.

Lees HIER het hele artikel.