NIVRE Expertisecafé Brand, een carrousel van presentaties

20-4-2023 11:31

Op 4 april jl. is het met ruim 130 NIVRE-experts een drukke bedoening op de tweede verdieping bij Hotel van der Valk Vianen. De middag staat in het teken van een presentatiecarrousel met onderwerpen op het programma als glas, natuursteen, gietvloeren, kunststof kozijnen/deuren en gras.   

NIVRE directeur Susan Mogony opent de bijeenkomst en neemt met haar presentatie, NIVRE Samen naar de Toekomst, de toehoorders mee in het NIVRE van nu.
Na vijfentwintig minuten splitst de groep zich op en start de presentatiecarrousel in verschillende zalen.   

Tessa Barentsen van Gietvloer Reparaties laat met haar presentatie een diversiteit aan schade-oorzaken en herstelmogelijkheden zien. Herstel van schades, zowel in opdracht van leveranciers en vloerenleggers, als in opdracht van verzekeraars. Zij gaat dieper in op reparaties aan gietvloeren, leefbeton en wandcoatings. Met voorbeelden laat zij zien dat techniek, creativiteit en goede wil samen kan leiden tot (nagenoeg) onzichtbaar schadeherstel.

Een volgende groep neemt deel aan de presentatie van Nico Verweij van Glasstone. Hij neemt de deelnemers mee in de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden, van reparatie en herstel van glas en natuursteen, waaronder marmer, graniet en kwartsiet. Er wordt stilgestaan bij veel voorkomende schades, zoals inwerking van zuurhoudende (schoonmaak)middelen op aanrechtbladen en waterlekkage op een natuurstenen vloer.

Een derde groep volgt de presentatie van Novanet. Novanet houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe hersteloplossingen en streeft naar duurzaam herstel. Dit doen zij onder andere door het namaken van materialen en kleuren. Aan de hand van diverse voorbeelden, neemt Arjen de Man de deelnemers mee in de wereld herstelmogelijkheden van onder andere kunststof en aluminium kozijnen. Hij blikt terug op oude ambachten en kijkt vooruit naar nieuwe trends, zoals donkere kozijnen en deuren, grotere en zwaardere raampartijen en kunstgrassen.  
Na het volgen van de presentaties en het maken van de kennistest, worden de deelnemers beloond met een heerlijk Live Cooking buffet.

84 deelnemers hebben het evaluatieformulier ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank!