Eerste verplichte module Gedragsregels en Tuchtrecht

16-11-2023 10:13

Op woensdag 8 november jl. werd voor het eerst de verplichte module Tuchtrecht en Gedragsregels live bij Van der Valk in Vianen gegeven.

De branchegroepen ATV/Agrarisch/MB&I, Brand, Marine, Motorvoertuigen en Personenschade waren verdeeld over vijf zalen. De geregistreerde toedrachtonderzoekers konden zichzelf inschrijven bij de branche waarin zij voornamelijk werkzaam zijn.

De colleges werden verzorgd door de advocaten Robert de Haan (Marine), Suzanne Hendrickx en Bas Martens (Motorvoertuigen), Henk van Katwijk (Personenschade), Thomas Munnik (ATV/Agrarisch/MB&i), en Emma Krikke en Lennard Esveld (Brand).

Aan deze eerste bijeenkomst hebben 625 NIVRE-experts deelgenomen. Deze bijeenkomst levert de experts 3 PE punten op. Maakt men succesvol de toets, dan levert dit nog een extra PE-punt op.

Wij kijken terug op een succesvolle bijeenkomst en uit de diverse terugkoppelingen hebben wij vernomen dat de deelnemers het als een waardevolle bijeenkomst hebben ervaren.

Het NIVRE heeft een evaluatie gestuurd aan de deelnemers en wij hopen dat wij deze eerste indruk daarin terugzien. De resultaten van die evaluatie worden gebruikt om daar waar nodig aanpassingen aan het programma te doen.

Ook het NIVRE-team heeft ervan genoten om een grote groep NIVRE-experts weer eens live te ontmoeten.

Op 14 maart 2024 is de volgende bijeenkomst en hopen wij een volgende grote groep te ontvangen. Op 6 juni 2024 is er nog een laatste bijeenkomst voor degene die de eerdere bijeenkomsten niet hebben kunnen bijwonen.

Vanaf volgend jaar zal er ook een online module verzorgd worden voor degene die de live sessie onverhoopt niet bij kunnen wonen. Deze module levert de expert 1 PE punt op en 1 extra PE punt bij het behalen van de toets.

Zie hieronder de advocaten die de colleges hebben verzorgd:

Van links naar rechts: Robert de Haan, Emma Krikke, Lennard Esveld, Thomas Munnik, Suzanne Hendrickx, Henk van Katwijk, Bas Martens

Vanuit de branche ATV/Agrarisch/MB&i is er een artikel geschreven over de bijeenkomst van 8 november jl.