Werkgroepen project duurzaam schadeherstel starten binnenkort

In eerdere edities van de NIVRE-nieuwsbrief zijn artikelen opgenomen over het Manifest Duurzaam Schadeherstel, dat het NIVRE samen met ketenpartners Schoonmakend Nederland en het Verbond van Verzekeraars heeft getekend. Het doel is om duurzaam schadeherstel tot gangbare praktijk te maken in de gehele schadeketen. Het accent ligt hierbij op de branche Brand (Property).

Enkel het tekenen van een manifest is weinig relevant. Om het genoemde doel te bereiken is er concrete en praktische actie nodig. Naast inzet van het NIVRE-bureau hebben schade-expertisebureaus als DEKRA, Sedgwick, Crawford, McLarens, Lengkeek en CED hebben hier experts en/of managers voor geleverd, samen met vertegenwoordigers van kleinere bedrijven om het geluid en het belang van de schade-expertise te verwoorden. Om dit project tot een praktijksucces te maken zijn er drie werkgroepen in het leven geroepen binnen het project duurzaam schadeherstel, met ieder hun eigen thema: Mens & Mobiliteit, Energie en Circulariteit. Hieronder wordt per werkgroep beschreven wat centrale vraagstukken zijn.

Werkgroep Mens & Mobiliteit
- Duurzaam roosteren
- Reductie van het aantal te rijden kilometers richting schades
- Hoe maken we de klant qua bewustzijn duidelijk welke voordelen duurzaam schadeherstel heeft?

Werkgroep Energie
- Reductie CO2-uitstoot
- Reductie energiegebruik bij schades
- Hoe ziet de energietransitie eruit voor de schadeketen?

Werkgroep Circulariteit
- Bij welke schadesoorten passen welke materialen?
- Zijn er betere vormen van recycling van schade-afval mogelijk?
- Zijn er meer mogelijkheden voor hergebruik van materialen?

Periodiek volgt er nieuwe informatie over het project duurzaam schadeherstel in de NIVRE-nieuwsbrief. Mocht je relevante inbreng willen toesturen over het project leg dan contact met Richard Carlebur, beleidsmedewerker van het NIVRE: r.carlebur@nivre.nl.